Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2012 10:33 - Как dir.bg цензурира общественото мнение за конференцията за Людмила Живкова в СУ, или по следите на една изчезнала анкета
Автор: hrisantius Категория: Политика   
Прочетен: 8661 Коментари: 19 Гласове:
5

Последна промяна: 03.11.2012 16:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В отговор на един от коментарите към мой постинг посочих, че обществените нагласи са в полза на провеждането на конференцията за Людмила Живкова на 19 октомври в Софийския университет. Основавах се на единствената анкета по въпроса, разположена на неутрален, масово посещаван сайт - dir.bg. Всички останали анкети по темата са разположени на политически ангажирани сайтове, посещавани от специфична аудитория, което ще рече, че съответните извадки не могат да бъдат представителни за обществото като цяло. Спомените ми от последното ми посещение на анкетата преди няколко дни бяха, че привържениците на провеждането на конференцията имат сигурна преднина пред нейните противници. Предпочитах обаче да цитирам точните числа.
Какво беше учудването ми, когато не открих тази анкета на сайта на dir.bg! Линкът към анкетата си беше на мястото и още си е там: http://dnes.dir.bg/anketa.php?id=365 , долу вдясно. Само че при опит да бъде отворен, се появява съобщението "No such anketa" ("Няма такава анкета"). Не се отваря както самата анкета, така и резултатите от нея. В случая не става дума за някакви проблеми със сайта, тъй като тази анкета е единствената, която не се отваря, и то в продължение на поне едно денонощие. В светлината на последните развития около конференцията, когато една малобройна протестираща агитка продължава да се опитва да се представи за "общественото мнение" и да убеди хората в това, че уж имало някаква негативна обществена нагласа към научния форум в Софийския университет, скриването на анкетата според мен не може да е случайно и може да представлява единствено опит за съзнателно цензуриране на истинските настроения на хората. 
За щастие, съществува и кешът на Гугъл, над който нашенските цензори нямат власт.

Успях да намеря анкетата там. Ето и линк за онези, които биха искали да видят резултатите от нея. Може да я откриете и като напишете в Гугъл cache:http://dnes.dir.bg/anketar.php?id=354 
  За всеки случай, запазих екрана от кеша на Гугъл тук: http://hrisantius.snimka.bg/other/blog.711023.28906894.big  
Към момента, в който анкетата е била записана в кеша, на въпроса "Одобрявате ли конференцията за Людмила Живкова?" са отговорили 2552 души. От тях 56.56% са отговорили с "ДА", 40.47% с "НЕ", а 2.85% не могат да преценят. 
Няма никакво основание да се съмняваме, поне в първо приближение, в представителността на извадката, що се отнася до политически пристрастия. Твърде вероятно е да е подценен единствено процентът на нямащите мнение - за тях е по-малка вероятността да попаднат на анкетата, сърфирайки в мрежата. 
Досегашният ми опит от общуване с големи сайтове и портали сочи, че вероятно, ако има реакция от страна на дир.бг, тя ще е в смисъл, че е станала някаква случайна грешка. На мен обаче подобни "случайности" не ми се виждат никак правдоподобни, особено в светлината на последните събития. Всеки може сам да си прецени cui prodest, както са казвали древните...
Тъжно и комично едновременно е, че хора, които смятат себе си за антикомунисти и постоянно размахват плашилото на комунизма, прилагат методи, които са характерни именно за тоталитарния режим от не толкова далечното ни минало.


P.S. Този постинг беше написан рано сутринта на 3 ноември, събота. На същия ден към обяд, анкетата е била активирана отново и сега всеки може да даде своя глас тук. Към 17:37 на същата дата обаче все още липсва линк към резултатите, каквито са налични за всички останали активни анкети. Т.е. укриването на резултатите от анкетата продължава.    



Гласувай:
8



1. lyubomircholakov - Подобни конференции, симпозиуми, ...
03.11.2012 10:56
Подобни конференции, симпозиуми, дискусии, срещи, беседи или както и да се наричат, трябва да има за който и да било период от историята. Всеки опит да се попречи на провеждането на такъв форум е опит за налагане на политическа цензура - този път по "демократични" съображение. Българските демократи са толкова хипнотизирани от влиянието на комунизма с неговата цензура, та дори не си дават сметка, че стават по-тесногръди, ограничени и мракобеснически настроени и от най-закоравелите някогашни "каскети" в културата. Ако Людмила Живкова не им харесва - ами да участват в конференцията, да се опитат да убедят общественото мнение в аргументите си, да изложат надълго и нашироко тези си аргументи и да благодарят на организаторите на конференцията, че са организирали такава конференция, на която са имали възможност, без да похарчат нито стотинка от джоба си, да изложат въпросните си аргументи.
Вместо това позицията на "зомби-демократите", както ги наричам, е позиция на най-тъпата цензура, която може да си представи човек: да се забранят такива конференции и точка по въпроса. Точно по сталински: няма човек, няма проблем. Но те надминават и сталинистите (в масовата представа за това понятие), защото ако не бяха зомбирани, шяха да знаят, че Сталин е казал тези думи, цитирайки разпространени тогава мнения, и за да им се противопостави и опровергае.
Впрочем, цензурата е един от основните реквизити на съвременната "демокрация".
Така например, в Норвегия съдийката по делото срещу Брейвик наложи цензура върху материалите от процеса, след като той произнесе защитната си реч.
Когато Грузия нападна на 7 август 2008 г. Южна Осетия, медиите по цял свят (с изключение на руските) не съобщиха за това нападение, а по същество война с участието на ядрена държава, чак до 10 август.
Когато цигани грабят, и убиват българи - никоя медия не определя това като етническа вражда и расизъм. Но ако българин се защити - веднага става "расист".
"Зомби-демократите" са просто проводници на тази цензура.

цитирай
2. анонимен - И тя, Бруте !
03.11.2012 11:13
Лидерът на партия Движение "България на гражданите" Меглена Кунева определи като "лоша идея" провеждането на научна конференция в памет на Людмила Живкова, дъщеря на комунистическия ръководител Тодор Живков.

"Провеждането на конференцията е неприемливо и е много лоша идея. Свързваме името на Софийския университет със символите срещу тоталитарния режим и първите демонстрации срещу него. Трябва да отбележим, че тази конференция се случва в навечерието от 23 годишнината от 10 ноември и 24 години от основаването на Клуба в подкрепа на гласността и преустройството", заяви Кунева, потърсена за коментар от Mediapool.

"Странна е лекотата, с която университетът се съгласява конференцията да бъде проведена там. Защо това не се случи в новия музей на социалистическото изкуство ?
цитирай
3. versus31 - грешен линк
03.11.2012 15:30
Анкетата си е там. Грешен ти е линка. http://dnes.dir.bg/anketa.php?id=354
цитирай
4. hrisantius - Благодаря за информацията, но
03.11.2012 16:03
точно на този линк вчера анкетата не се отваряше. Опитах се да я отворя от линка в списъка с анкети, но не се получи и оттам, както и от линка към резултатите. Радвам се, че са я активирали отново.

versus31 написа:
Анкетата си е там. Грешен ти е линка. http://dnes.dir.bg/anketa.php?id=354

цитирай
5. lyubomircholakov - Аз също опитах към 11ч. да отворя ...
03.11.2012 17:55
Аз също опитах към 11ч. да отворя анкетата, но не се отваря. Сега вече е без проблеми. Явно от подобни постинги има полза. :-)
Впрочем, не съвсем. Резултатите наистина не се показват. "Демократичната" цензура си знае работата.
цитирай
6. schumpov - Ибрикчи, аз съм част от обществото и ...
03.11.2012 19:13
Ибрикчи, аз съм част от обществото и смятам, че конференции за комунисти от комунисти не трябва да има и че това е подсъдно, както ако фашисти правят конференции за фашисти.
цитирай
7. komunisticheski - капиталистическа диктатура
03.11.2012 19:28
Още ли си мислите, че има свобода на словото при "капиталистическата демокрация"? Корпоративната цензура е още по-жестока, само дето и няма какво да се яде.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Към автора
03.11.2012 21:18
Ако смятате , че тези посещения в постингите за Людмила са посетени зарад вас се заблуждавате жестоко. Вашата "ефективност" се измерва в процента на гласовете /за и против/ къмброя на посещенията и той е ужасяващо нисък. Хората влизат защото поста е за Живкова. Независимо дали са за или против личността и. Тоест тя/Людмила/ интересува хората независимо по какъв начин и не виждам причина да не се говори за когото и да е след като буди олществен интерес. Вашия пост е н-тия в това направление и е също потвърждение за интерес към темата. Агората е родила демокрацията. Така , че какъв е проблемът една конференция, филм... книга за когото и да е. Не изпадайте в смешното положение на разни лали чийто вицове никоой не иска да слуша. Ето прочетох някъде протестът на "Кунева" срещу подобна дискусия. На нея бих казал, че Л. Живкова не по собствено желание се е родила като дъщеря на Живков, докато Кунева по собствено желание е станала Пръмова. Впрочем де да знам...Може би УБО я е отвлякло с буса с който и караха храната в къщи:)))
цитирай
9. mglishev - Шибани комуняги,
03.11.2012 22:20
малко бой ядохте през деветдесетте.

Людмила е мъртва и срещу нея няма смисъл да се говори, но днешните й фенове, които всъщност легитимират собствените си мръсотии чрез нея, са за катран, пера и тупаници. Бог да пази България от соцносталгия. Имаме нужда от повече бачкане, и по-малко проклети приказки във възхвала на омразния милиционерски режим. Който хвали Тато и дъщеря му, е враг на страната си. Вървете по дяволите.
цитирай
10. lyubomircholakov - до 8. vencivaleri1951
03.11.2012 23:04
След като авторът е създал този постинг, значи посещенията са именно заради умението му да постави на дневен ред тема, която е интересна и търсена. Ето защо трябва да бъде адмириран заради това му умение, вместо да му бъде обяснявана "ниската" степен на неговата "ефикасност". Дори по формални показатели, впрочем, тази ефикасност съвсем не е ниска, ако се погледне именно броя на посещенията. Това, че липсват много коментари, само показва, че той успява да опази постинга си от нездравите емоции, на които всички в този блог-портал сме свидетели доста често (впрочем, естествено, че не може да ги опази, "демократите" отново и тук в кометарите, както винаги, се изявяват с неандерталската си лексика).
Иначе, разбира се, че посещенията в който и да било блог (поне в този блог-портал), заради който и да било постинг, са заради темите, проблемите и въпросите - а не заради почти никому неизвестните автори на самите постинги. И това може да се каже почти за всеки автор.
Самият факт, че тези му постинги демаскират толкова много хора с манипулирано съзнание, които "в името на демокрацията" са готови да налагат свирепа цензура и да използват убийствено-просташки речник (виж някои от горните коментари), вече показва, че "ефикасността" на постингите е твърде висока.
цитирай
11. boristodorov56 - Комун. ононизмата е страховита болест - осакатява ментално!
04.11.2012 07:23
mglishev написа:
Шибани комуняги, малко бой ядохте през деветдесетте.

Людмила е мъртва и срещу нея няма смисъл да се говори, но днешните й фенове, които всъщност легитимират собствените си мръсотии чрез нея, са за катран, пера и тупаници. Бог да пази България от соцносталгия. Имаме нужда от повече бачкане, и по-малко проклети приказки във възхвала на омразния милиционерски режим. Който хвали Тато и дъщеря му, е враг на страната си. Вървете по дяволите.




Добре казано!
По-здрав и от мен!
цитирай
12. d3bep - Само тапири живеят още с омраза към ...
04.11.2012 08:31
Само тапири живеят още с омраза към комунизма, а специално в София са много зле хората, има мчувството че с нещо ги хранят... Пътувам в метрото и неква лелка отива в 11 часа за работа ,аз я питам за спирката, тя ме фаща за ръцете и почва да ми обяснява за комунизма... Сядам да пия ракия и пак се почва с комунизма. Отивам на научна конференция, и там ми обясняват, че работите не вървел изаради комунизма...
Пичове, в СОФИЯ ВИ ТАПИРИЗИРАТ, бягайте оттам.

ГЛишев е буквално забавен с глупостите му.
Глишев, ти коя година си роден ве брадъре?
1985?
И знаеш всичко за комунизма.
И за траките.
И за археологията...
Виждал си ги лично.

Истината е проста, през комунизма хората живееха далеч п о- спокойно и по добре, Имаха образование, имаха здравеопазване. Въпреки пропагандата и въпреки глишев и приятелският му кръг 18 годишни деца, знаещи всьо за комунизма, ако има референдум и можеше онова време да се върне, би се върнало :)

Сега кво имате?
Имате фалшиви пари.
И ви лъжат, че имате държава и избори, наричат го демокрация.
В болницата ви е страх да отидете, а учителите ги е страх да идат на училище.
ВАШЕ ДЕМОКРАТИЧНО ДЕЛО.
Всъщност днес ви убиват доста по - свободно, отколкото тогава, даже много по лесно оттогава спира колата, влизате в чувала и в багажника и после никой не ви знае къде сте.

Не знам къде е границата на комунизма и демокрацията, виждам само границата на малоумщината.
Виждам че българската простотия край няма.
Виждам, че от 89 няма комунизъм и българинът, видял - невидял, дебил, пълен дебил, пак повтаря че комунизма му виновен.
ТОчно какот 40 години преди това повтаряше че виновни са кулаците и фашистите. Никаква разлика.

Съответно няма бъдеще за разумни хора в тая държава, препоръчвам да бягат.. Няма да се оправи държавата. Трябва всички налични да измрат и изобщо да не си предадат възпитанието на следващото поколение и работата може да стане.
цитирай
13. hrisantius - Нищо подобно не смятам.
04.11.2012 08:57
В блог.бг съм от по-малко от седмица, почти никой не ме познава тук и едва ли посещаемостта се дължи на моята личност.

Актуалността на темата безспорно е от значение, но не е достатъчна да обясни посещаемостта. Ако потърсите в блогосферата постинги с таг "Людмила Живкова" или с нейното име в заглавието, ще намерите много с между 100 и 500 читатели.

А проблем определено има и той е в това, че, както каза и г-н Чолаков, целта на т. нар. "демократи" е да няма дискусия по темата, да не се провеждат научни форуми, да се премълчават общоизвестни факти и да се укрива информация от проучвания на общественото мнение.

Смятам, че с моите постинги давам полезна информация, в това число и за размисъл. И в този смисъл е обнадеждаващо, че читателите не бързат веднага да гласуват за или против.

vencivaleri1951 написа:
Ако смятате , че тези посещения в постингите за Людмила са посетени зарад вас се заблуждавате жестоко. Вашата "ефективност" се измерва в процента на гласовете /за и против/ къмброя на посещенията и той е ужасяващо нисък. Хората влизат защото поста е за Живкова. Независимо дали са за или против личността и. Тоест тя/Людмила/ интересува хората независимо по какъв начин и не виждам причина да не се говори за когото и да е след като буди олществен интерес. Вашия пост е н-тия в това направление и е също потвърждение за интерес към темата. Агората е родила демокрацията. Така , че какъв е проблемът една конференция, филм... книга за когото и да е. Не изпадайте в смешното положение на разни лали чийто вицове никоой не иска да слуша. Ето прочетох някъде протестът на "Кунева" срещу подобна дискусия. На нея бих казал, че Л. Живкова не по собствено желание се е родила като дъщеря на Живков, докато Кунева по собствено желание е станала Пръмова. Впрочем де да знам...Може би УБО я е отвлякло с буса с който и караха храната в къщи:)))

цитирай
14. hrisantius - Да разбирам ли, че според Вас
04.11.2012 09:43
мнозинството българи (защото хората с положително отношение към Людмила Живкова са именно мнозинство, както укритата анкета убедително демонстрира) вършат мръсотии, които легитимират чрез нея, и са врагове на страната си?

Разбирам, че Вашето отношение към проведената в СУ конференция е отрицателно, но нима смятате за допустимо цензурирането на резултатите от проучване на общественото мнение по въпроса?

mglishev написа:
малко бой ядохте през деветдесетте.

Людмила е мъртва и срещу нея няма смисъл да се говори, но днешните й фенове, които всъщност легитимират собствените си мръсотии чрез нея, са за катран, пера и тупаници. Бог да пази България от соцносталгия. Имаме нужда от повече бачкане, и по-малко проклети приказки във възхвала на омразния милиционерски режим. Който хвали Тато и дъщеря му, е враг на страната си. Вървете по дяволите.

цитирай
15. hrisantius - Ами чудесно, тогава
04.11.2012 10:33
гласувайте в анкетата, споделете си мнението с Ибрикчи (аз не го познавам, вие най-добре си знаете тайфата).

За всеки случай ще Ви поясня, за да не изпаднете и пред Ибрикчи в неудобно положение, че от Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен не следват никакви юридически последици за организаторите на конференцията за Людмила Живкова в СУ. И не биха следвали, дори ако тя беше комунист.

schumpov написа:
Ибрикчи, аз съм част от обществото и смятам, че конференции за комунисти от комунисти не трябва да има и че това е подсъдно, както ако фашисти правят конференции за фашисти.

цитирай
16. orlinstefanov - ПРЕДМЕТЪТ НА СПОРА Е ПОДМЕНЕН
05.11.2012 13:44
Има такъв похват: аргументирането на контратеза е невъзможна, тогава разговорът се отмества. В блога си http://orlinstefanov.blog.bg/izkustvo/2012/10/29/tibetskata-quot-ricarka-quot-s-praveshko-poteklo-i-neinite-o.1014715 аз казвам, че адвокатстващата за Людмила Живкова Жени Костатинова http://www.facebook.com/boyko.zlatev/posts/288717101248258 излива сарказма си към днешните принцеси с техните капризи. Съответно питам, защо се пропуска, че в тяхна услуга е именно дъщерята на уж автентичната принцеса. Не настоявам, че такъв занаят е недостоен, тъй че Бойко Златев напразно се застъпва за дизайнерката: нямало нищо лошо да си вади хляба, както умее. Само за плачещия да му сме върнели държавата Тошко, решава да признае фиаското, че няма и помен от устремленията на родителката.
Ами какво да кажем за хубавеца-мошеник Батето. Него поне да беше хармонизирала Л.Ж., за която Ж.К. се е решила да каже: „крехката жена в бяло грачеше с големите си очила от скучните партийни трибуни и говореше за „хармонична всестранно развита личност”. Като в шахматната игра се жертва нещо малко, за да се спаси партията…
Сега пък третият постинг е посветен на някаква си анкета: кога била скрита, цензурира ли се и т.н.
Но остава без отговор напомнянето ми, че е скандално съседството на Ницше, Вапцаров и Христос. Както помежду им, така и с „тибетската рицарка с правешко потекло”…
цитирай
17. hrisantius - 16. orlinstefanov - 1
05.11.2012 19:01
Постингът за укритата анкета не е част от поредицата.

Свикнал съм по възможност да се обосновавам с аргументи и разбираемо се възмущавам, когато данни за общественото мнение, които би следвало да са общодостъпни, се укриват поради това, че са неугодни на някакви влиятелни кръгове.
Тъй като д-р Стефанов споменава в своя текст "крушение на илюзиите", е важно да се уточни кои именно илюзии са били съкрушени. Както субективно осъзнаваните приживе като такива, така и обективно съкрушените, начинанията или надеждите, за които обективно е станало ясно, че са били напразни.
Във втората част от моята поредица очертах сферите, в които не можем да говорим за крушение на илюзиите. Инициативите на Людмила Живкова са били международно признати приживе, получават международно признание и днес. Народът се е отнасял към нея със симпатия приживе, скръбта за нейната ранна смърт беше масова и искрена (имам спомени от онова време). Мнозинството от хората в България и днес се отнасят със симпатия към нейната личност и я смятат достойна за юбилейно честване, както това стана ясно от укритата анкета. По отношение на подкрепата от страна на баща си илюзии е нямала, поне доколкото личи от спомените на Л. Левчев, така че това изобщо не го коментирам.
Къде е крушението на илюзиите тогава?
И тук стигаме до по-дълбоки въпроси, въпросите за вярата в човека, към които и дисонансната градация "Ницше, Вапцаров, Христос" на Жени Костадинова има определено отношение. Имам определено мнение относно това за какви илюзии може да става въпрос, но не искам да изглежда, че представям някаква своя лична спекулация. Предпочитам да се обоснова с аргументи. За целта са ми необходими справки с поне малка част от биографичната литература за Л. Живкова, а последната не е бързодостъпна в Канада.
цитирай
18. hrisantius - 16. orlinstefanov - 2
05.11.2012 19:04
Признавам, не взех под внимание възможността неуспехите и съкрушените илюзии да се отнасят до членовете на семейството. За Евгения Живкова прадължавам да твърдя, че в това, че практикува занаят, към който е имала усет и влечение още от детските си години, нищо недостойно няма. Недостойно и подло е времето в което живеем, а каквото времето - такива и "принцесите".
Упрекът към Л. Живкова, че не е "хармонизирала" Батето, е донякъде аналогичен с критиките на един наш богослов по адрес на Лев Толстой, че тръгнал да убеждава света в своите идеи, а не могъл да убеди в тях собствената си съпруга. Двата случая обаче са всъщност противоположни. Докато Толстой наистина безуспешно се опита да наложи на София Андреевна своите възгледи за живота, Л. Живкова не натрапва убежденията си на Иван Славков. Предполагам, не защото не е искала той да се промени - според известната максима всяка жена мечтае съпругът ѝ да се промени, а всеки мъж мечтае съпругата му да не се променя и да си остане същата. А защото, когато става дума не за невръстни деца, които биват възпитавани, а за зрели личности, личното самоусъвършенстване е личен избор и натрапването на едно или друго решение не само не носи полза никому, но може да се окаже и разрушително за отношенията. Така, за разлика от великия писател Людмила Живкова съумява да не разруши семейните отношения. И в този смисъл постъпва по-мъдро от мъдреца от Ясна Поляна. Не казвам, че е по-мъдра от него самата тя - човек може да следва и мъдрите съвети на друг.
цитирай
19. orlinstefanov - Сега пък и Толстой със София Андреевна...
05.11.2012 22:34
Г-н Златев, не ни правете на глупаци. Цялата "скръб" бе организирана по команда. В такива режими "плачът" е ритуален. Крайната степен тази аранжирана тъга и евентуалното ѝ пренебрегнване видяхме при кончината на поредния корейски лидер. Няколко висши военн нъправо бяха екзекутирани. Нас от списание "Театър" ни изкараха за поклонението, но докато траеше голямото чакане се изнизахме всеки по своите си работи. Е, след като получи званието "народен деятел на културата" прословутият с некултурното си хранене, например, Юлиан Вучков написа в "Пулс" статия за покойната щерка на Тато. Уникални с оплакваческата си надпревара бяха и публикуваните в "Литературен фронт" писания на хора от тогавашния "елит". Жалка история...
цитирай
20. hrisantius - Прав сте, г-н Стефанов, и ритуалната част я имаше в изобилие.
06.11.2012 07:36
Но все пак бяхме доста далеч от крайната степен - в Северна Корея според мен нямаше да можете да се изнижете от официално поклонение без много сериозни последици. Оттам нямам лични впечатления, но бях в СССР по време на смъртта и на Брежнев, и на Андропов, и на Черненко - не си спомням на някого да му е пукало особено за тях, всички участваха в траурните мероприятия по задължение, но никой не беше истински натъжен. В училище тайничко си мечтаехме по-скоро да умре и Горбачов, та да намажем още един ден почивен.
А при смъртта на Людмила Живкова, макар държавата да организираше поклонения, се усещаше отношение от страна ако не на всички, то на много хора.
Не ми е думата за оплаквачките от писателския официоз, нито за облагодетелстваните с облаги. Нито дори за представителите на творческата и научната интелигенция, които просто получиха възможността да пътуват в чужбина и да не бъдат следени на всяка крачка от ДС. Нито дори за всички групи занимаващи се с йога и други източни учения, които благодарение застъпничеството на Л. Живкова бяха спасени от преследвания от страна на ДС. Нито за дъновистите. Нито за православните монаси, чиито манастири бяха отново отворени. Всички те, да речем, не са мнозинството. Но със симпатия към Л. Живкова се отнасяха и много хора, които не принадлежаха към гореспоменатите среди. И наистина тъгуваха, когато тя си отиде. Далеч съм от мисълта, че са ценяли високо политическата воля, вложена в резолюциите на ЮНЕСКО и ИНСЕА или нещо подобно. Просто отношението към една млада жена във властта естествено е по-благосклонно, отколкото към един маразматичен старец, вкопчил се в същата тази власт. Също, както е по човешки естествено да се скърби за някой, отишъл си от този свят само на 39 години.

Но по-показателното е, че днес, когато от дистанцията на времето много неща се виждат по-ясно, симпатиите също преобладават.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hrisantius
Категория: Други
Прочетен: 50519
Постинги: 3
Коментари: 58
Гласове: 20
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031